Ekologiska kläder sedan 1999
  1. Hem
  2. Hirsch Natur

Hirsch Natur

1928 grundade gästgivaren och säljaren Franz Kloppenborg senior en strumpfabrik i Laer nära Münster. På åttiotalet av förra seklet började de med en naturlig textilkollektion som har vuxit stadigt sedan dess.

All tillverkning sker i Tyskland. Mekaniska strumpstickmaskiner drivs av elmotorer och använder mycket el. Solceller på företagets tak har genererat hälften av deras behov sedan 2009. Med nästa utbyggnadssteg kommer de snart att kunna täcka 100 % av deras behov med ren solenergi. Produktionsavfallet och förpackningsmaterialet för deras garner återvinns helt av partnerföretag i närliggande Emsdetten.

Hirsch Natur's nya kammade ull kommer från kontrollerad ekologisk djurhållning i Patagonien. Till skillnad från i Australien och Nya Zeeland finns det ett klimat som passar fåren. Detta område är inte frostfritt, vilket är en nackdel för många parasiter. Så grymma behandlingar som mulesing är onödiga från början. De som håller får ekologiskt har en speciell inställning till sina djur och sitt arbete. Ekologiska bönder förlitar sig på artanpassade och sunda odlingsmetoder istället för maximal skörd. Ökad arbetsbelastning accepteras till förmån för djuren och bättre ullkvalitet. Endast ekologiskt foder används, konstgjorda tillsatser är inte tillåtna. Inte heller förebyggande bekämpningsmedel, naturligtvis.

Filtrera
Visar 35 produkter
Visar 1 - 35 av 35 produkter
Tillagd i varukorgen