Ekologiska kläder sedan 1999

Om Näva Ekotextil

Näva Ekotextil

Från att som första webbutik i Sverige sälja ett litet sortiment av ekologiska kläder, har vi idag ett brett sortiment med allt från baby till vuxen, för hela kroppen och alla årstider. I vår webbutik har vi sedan 1999 erbjudit ekologiska kläder av hög kvalitet i materialen ull, siden och bomull, från ledande varumärken med tillverkning i Europa. Vi har också ett sortiment av eko certifierade kuddar, täcken och bäddmadrasser. Dessutom har vi ekologiska sängkläder från vårt eget varumärke, Näva. Vårt motto är: Kläder tillverkade i samklang med människa, djur och natur.

Ekologi och etik

Bomullen, ullen och sidenet i våra kläder kommer från gårdar där odlaren månar om jorden för framtida generationer, genom ett medvetet val att odla ekologiskt. Det medför att de som arbetar med och använder material och produkter, inte kan utsättas för rester av bekämpningsmedel. Vid produktion av ull och siden tillkommer dessutom en etisk aspekt. De djur som vi är beroende av för tillverkningen tycker vi ska behandlas med vördnad och respekt och få leva ett så gott liv som möjligt. Vi är en idéburen verksamhet, det innebär bl.a. att eventuellt överskott återinvesteras.

Nävabutiken i Järna

Vår fysiska butik i Järna har flyttat till Robyggebutiken i Ytterjärna, där delar av vårt sortiment nu finns till försäljning. Robyggebutiken är också en idéburen butik men med ett brett sortiment av t.ex. konstglas, smycken, böcker, ekologisk hudvård, stenar, tvålar och leksaker. En butik väl värt ett besök!

Saknar du något ur Näva Ekotextils sortiment i Ytterjärnabutiken eller vill slippa fraktkostnaden kan du beställa dina varor i Näva Ekotextils webbutik och hämta ut din beställning på Robygge i Ytterjärna.

  • Öppettider: Alla dagar 12 - 16
  • Adress: Robygge, Kulturcentrum Järna 7, 153 91 Järna

Välkommen!

Tillagd i varukorgen